1/10

The intervention had the aim of developing and revaluate the late medieval characteristics of the building, not touching the modification done during the XVII century, which had then conferred to the building a 1400s style. The removal of partitions and false ceilings brought back to light an enormous salon characterized by an amazing coffered ceiling, decorated with the coats of arms of ancient families from Moncalieri. All the modern alterations and modification have been removed, doors and windows have been put where they were originally designed to be, thus taking the facade back to its original grandeur.

1989-1993

 

 

 

Moncalieri (TO)

 

 

Refurbishment and conservative restoration

 

 

 

Client

Zoppoli & Pulcher S.p.a. Costruzioni Generali

 

Area

1.600 mq

 

 

 

 

 

 

 

Palazzo Conti di Cavoretto