1/10

2012-2015

 

 

Trofarello (TO)

 

 

Functional upgrade and enlargement

 

 

 

Customer

Comune di Trofarello

 

Area

3.280 mq

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elementary school 

G. Rodari

In 2010, Studio AS was hired by the Comune di Trofarello, to upgrade the pre-existing building of the elementary school to the new standards of window/floor surface ratio and realize an enlargement of the building. The new project included the progressive demolition of the building and the substitution of it with a new one of the same size, along with the addition of a new portion, in energy class A. The works were divided into three main executive plots in order not to move the student to another school.

The school complex covers totally 3 280 mq, 20 classrooms and computer labs, able to host up to 540 students. The demolition of the old school allowed to gain a surface of 2 220 mq which will be destined to play and sport activities.