studio as AlbaPower
studio as AlbaPower

Miglioramento dell'inserimento ambientale della centrale di cogenerazione AlbaPower

press to zoom
studio as AlbaPower
studio as AlbaPower

Miglioramento dell'inserimento ambientale della centrale di cogenerazione AlbaPower

press to zoom
studio as AlbaPower
studio as AlbaPower

Miglioramento dell'inserimento ambientale della centrale di cogenerazione AlbaPower

press to zoom
studio as AlbaPower
studio as AlbaPower

Miglioramento dell'inserimento ambientale della centrale di cogenerazione AlbaPower

press to zoom
1/6

2005-2007

 

 

Alba (CN)

 

 

Co-generation Plant

 

 

 

Client

Alba Power S.p.a.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Link

Alba Power

Ph credits: studio as, Laura Cantarella.

Alba Power

Near the historical centre, this station, born to meet the new power demand of Alba’s area and the Ferrero S.p.A., was the object of a particular study that aimed to integrate the pre-existing buildings in the environmental context, these were mostly built with prefabricated structure in reinforced concrete. The inspiration came from the surrounding hills: the hills natural skyline recalls a curvy design of the structures that cover the entire industrial area. The choice of the materials aimed at building a shell that, according to where the sunlight comes from, becomes almost imperceptible. Three types of materials were used: nets, pierced slabs and climbing plants, held by reticulated beams of zinc-coated steel. To complete the work a very scenographic illumination was designed and created.